سرانجام اختلافات امریکا با هواوی چه خواهد شد؟
گروه دانش و فن
کارشناسان و تحلیلگران درباره سرانجام اختلافات هواوی با ایالات متحده نظرات متفاوتی دارند و درخصوص سرنوشت این شرکت چینی بعد از تحریمهای دولت ترامپ پیشبینی کردهاند.
با اینکه بیشتر از یک سال از جنگ تجاری چین و امریکا و کشمکشهای دولت ترامپ و شرکت چینی هواوی میگذرد، بسیاری از کارشناسان بر این باورند که فروش گوشیهای هواوی تاکنون چندان دستخوش تغییر و ریزش شدیدی نشده است اما حالا تازهترین بررسیهای صورتگرفته از سوی محققان و پژوهشگران فعال در موسسه تحقیقاتی فابون آنالتیکس نشان میدهد که تحریمهای جدید واشنگتن و افزودن نام هواوی در فهرست سیاه شرکتهای ممنوعه برای تجارت با امریکا که لغو لایسنس سیستم عامل اندروید و قطع همکاری سایر غولهای تکنولوژی با این شرکت چینی را در پی داشت، قادر خواهد بود میزان فروش گوشیهای هواوی را در سال ۲۰۱۹ میلادی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۴ الی ۲۴ درصد کاهش دهد. رقمی که به عقیده تحلیلگران فعال در حوزه فناوری، برای یک غول تکنولوژی در ابعاد گسترده و با احتساب میزان فروش برند مذکور در بازارهای جهانی و کشورهای مختلف بسیار گزاف تمام خواهد شد و خسارات سنگین و جبرانناپذیری را رقم خواهد زد.
به گزارش ایسنا، بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران نظر مختلفی درباره سرنوشت هواوی و سرانجام اختلافات دولت امریکا با این شرکت چینی دارند به گونهای که برخی از آنها با دیدگاهی مثبت و خوشبینانه بر این باورند که با حل شدن جنگ تجاری چین و امریکا، مشکلات و اختلافات دولت ترامپ با هواوی نیز برطرف خواهد شد.
برخی دیگر از کارشناسان که دیدگاهی نه چندان مثبت نسبت به این قضیه دارند، معتقدند که این شرکت در نهایت تحت تأثیر لغو مجوز سیستم عامل اندروید با ریزش شدید میزان فروش و در نتیجه خطر ورشکستگی مواجه خواهد شد. این دسته از تحلیلگران برآورد کردهاند که مقامات هواوی مجبور خواهند بود در نهایت به دولت چین فشار آورده و آنها را به توافق با دولت ترامپ و آتشبس جنگ تجاری چین و امریکا وادار کند.
این در حالی است که دسته سوم تحلیلگران فعال در حوزه فناوری بر این باورند که وضعیت این شرکت چینی با توجه به اعمال تحریمهای امریکا و لغو لایسنس اندروید، بهشدت با مشکل ریزش شدید میزان فروش محصولات و گوشیهای هوشمند خود روبرو خواهد شد و شرایط وخیم هواوی برخلاف ارایه سیستم عامل اختصاصی و یکپارچه و تلاش برای حفظ بازارهای بزرگ جهان، برای این غول تکنولوژی ادامه خواهد داشت.
لغو لایسنس اندروید برای برند هواوی، به معنای عدم انتشار نسخههای جدید آپدیت اندروید نظیر بهروزرسانیهای نرمافزاری و امنیتی که هر از گاهی منتشر شده و به منظور جلوگیری از آسیبپذیریهای امنیتی و برطرف شدن مشکلات کوچک و بزرگی که کاربران با آنها مواجه میشوند، همچنین عدم دسترسی کاربران به تمام سرویسهای ارایهشده از سوی گوگل نظیر فروشگاه اینترنتی گوگلپلیاستور و دانلود اپلیکیشنهای مورد نظر از آن خواهد بود.
هفته پیش بود که دولت ترامپ فهرست جدیدی از شرکتهای ممنوعه برای تجارت و ایالات متحده را اعلام و منتشر کرد که در آن نام شرکت چینی هوآوی به عنوان بزرگترین توسعهدهنده تجهیزات مخابراتی و عرضهکننده گوشیهای هوشمند در جهان نیز به چشم میخورد.
مشکلات و کشمکشهای دولت امریکا با هواوی از جنجالبرانگیزترین و خبرسازترین اتفاقات سال ۲۰۱۸ میلادی بود که به نظر میرسد به این زودی تمام نخواهد شد. هواوی که بزرگترین تولیدکننده و توسعهدهنده تجهیزات مخابراتی و دومین سازنده و عرضهکننده موبایل در جهان محسوب میشود، پیش از این نیز در طول یک سال اخیر از سوی دولت ترامپ تحت فشارهای سیاسی و تجاری زیادی قرار گرفته بود و نگرانیهای امنیتی خود را به سایر کشورهای هم پیمان امریکا نظیر استرالیا، نیوزلند، کانادا، ژاپن و بریتانیا منتقل کرده بود تا آنها نیز به همکاری با این شرکت چینی خاتمه بخشند تا بدینترتیب بتواند در ادامه جنگ تجاری با چین، ضربه مهلکی بر اقتصاد این کشور پهناور وارد کند و به عقیده بسیاری از تحلیلگران، جلوی رشد سرسامآور و شکوفایی سریع اقتصادی غولهای تکنولوژی چینی را بگیرد.
بدون شک محدودیتهای جدیدی که امریکا برای هواوی وضع و اعمال کرده است، تأثیرات منفی و تبعات گستردهای را در پی خواهد داشت و این بدان معناست که دیگر قادر نخواهد بود هرگونه سرویس اختصاصی ارایه شده توسط گوگل را استفاده کند و استفاده از سیستم عامل اندروید توسط هواوی تنها محدود به لایسنسهای متن باز و AOSP خواهد بود. بعد از آن شرکتهای بزرگی همچون گوگل، مایکروسافت، کوالکام، اینتل، برودکام، پاناسونیک در کنار بسیاری از اپراتورهای مخابراتی فعال در کشورهای جهان اعلام کردند که به قطع همکاری با هواوی خواهند پرداخت تا شامل جریمههای سنگین واشنگتن نشوند.
افت ۲۶ درصدی تقاضای جهانی برای گوشیهای هواوی
در همین حال به گزارش رویترز، به دلیل تحریمهای امریکا طی ۴ روز گذشته گوشیهای هواوی محبوبیت خود را از دست دادهاند و تقاضای آنها در انگلیس نصف شده و در سطح جهانی ۲۶ درصد کاهش یافته است.
به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، هواوی چین که تحت تحریمهای فلجکننده امریکا قرار دارد شاهد 25 درصد کاهش صادرات در سال جاری خواهد بود و احتمالاً گوشیهای هوشمند آن از بازارهای جهانی حذف میشوند.
ارسال محمولههای گوشی هوشمند در هواوی، دومین سازنده بزرگ گوشیهای هوشمند جهان از نظر تعداد، در صورت ادامه تحریمها در 2019 بین 4 تا 24 درصد افت میکند.متخصصین انتظار دارند صادرات هواوی طی 6 ماه آینده کاهش یابد ولی به خاطر عدم اطمینانی که نسبت به این تحریمها وجود دارد، عددی برای این کاهش تخمین نزدهاند.
وزارت بازرگانی امریکا هفته گذشته هواوی را از خرید کالاهای امریکایی منع کرد و درگیری تجاری خود را با چین افزایش داد. این ممنوعیت شامل کالاها و خدمات دارای تکنولوژی امریکایی یا مواد اولیه امریکایی تا 25 درصد یا بیشتر میشوند، بنابراین ممکن است شرکتهای غیرامریکایی را هم تحت تاثیر قرار دهند.
شرکتهای تکنولوژی مثل گوگل و سافتبنک که تحت مالکیت طراح ریزتراشههای ARM هستند، اعلام کردند معامله با هواوی را متوقف میکنند.
لیندا سو، مدیر استراتژیهای گوشی هوشمند در موسسه استراتژی آنالیتیکس، گفت: «اگر هواوی دسترسی خود را به گوگل از دست بدهد، از بازار گوشیهای هوشمند اروپای غربی در سال آینده حذف میشود».او پیشبینی میکند ارسال محمولههای هواوی 23 درصد در سال آینده کاهش یابد ولی عقیده دارد این شرکت میتواند با توجه به بازار بزرگ چین سرپا بماند.
فوبون ریسرچ که قبلا پیشبینی کرده بود هوآوی 258 میلیون گوشی هوشمند در 2019 صادر میکند، حالا انتظار دارد این شرکت تنها 200 میلیون در بدترین حالت صادرات داشته باشد
هواوی حدود 30 درصد بازار اروپا را در دست دارد و 208 میلیون گوشی در سال گذشته صادر کرده است که نیمی از آن به بازارهای خارج از چین بوده است .اروپا مهمترین بازار چین است.
هواوی اعلام کرد در حال توسعه تکنولوژیهای مورد نیاز خود است تا بتواند سالها خودکفا باشد. ولی متخصصان این ادعا را باور نمیکنند. آنها میگویند اجزای کلیدی و مالکیت فکری لازم برای گوشیهای هواوی خارج از امریکا قابل دسترس نیستند.